VDB

Je bent al een tijd werkzaam in het vak, hebt structuur aangebracht in je manier van werken, hebt je eigen ritme en kennis van zaken. Maar natuurlijk is er nog steeds ruimte om je verder te ontwikkelen. Altijd. Je kunt je bijvoorbeeld verfijnen in de manier waarop je projecten aanpakt. En misschien ben je inmiddels ook meer bezig met leidinggeven, waarvoor je weer nieuwe vaardigheden nodig hebt.

 

Het Medior Talent programma ziet er globaal als volgt uit:

Vakinhoudelijke ontwikkeling
Als professional is het belangrijk om continue aandacht te houden voor je vakinhoudelijke ontwikkeling. Dit doe je onder andere door het volgen van vakinhoudelijke trainingen en het bijhouden van je vakliteratuur.


Persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling
Zeker in deze fase van je loopbaan is aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling van belang. Je kunt jezelf op verschillende manieren ontwikkelen en dus reikt VDB je een reeks mogelijkheden aan.

Na afloop van het programma heb je ten minste 5 GoodHabtiz trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke- en/of leiderschapsontwikkeling. Door verschillende workshops te volgen oefen je met deze vaardigheden. Ook in deze fase van je loopbaan kan je door middel van een assessment inzicht krijgen in jouw werkgedrag en leren waar ontwikkelmogelijkheden liggen


Cultuurontwikkeling
Als Medior Talent neem je deel aan het programma van The Masters. Hierin geven we inhoud en verankering aan het DNA van VDB. Zo zijn er werkcolleges, waarin je aan de hand van ons DNA een klantcase in de praktijk brengt. Ook is er de College Tour waarbij we klanten echt leren kennen door DGA’s te laten spreken over hun visie op ondernemerschap.