VDB

Moniek Verhagen

Advocaat

Welkom op de werkenbij-website van VDB! Sinds 1 januari 2017 ben ik werkzaam bij VDB Advocaten. Ik ben gestart als paralegal en later dat jaar beëdigd als advocaat. Na afronding van de Beroepsopleiding Advocaten mocht ik in mei 2020 mijn stageverklaring van de Orde van Advocaten in ontvangst nemen. Met veel plezier zet ik sindsdien mijn werkzaamheden door als advocaat-medewerker.

 

Sectie Ondernemingsrecht
Als advocaat binnen de sectie Ondernemingsrecht houd ik mij bezig met ondernemings- en verbintenissenrecht in de breedste zin van het woord. Ik leg mij voornamelijk toe op het opstellen en beoordelen van commerciële contracten van uiteenlopende aard. Zoals een goed advocaat betaamt ben ik ook met regelmaat in de rechtbank te vinden en sta ik daarnaast cliënten bij in (soms complexe) activa/passiva en aandelentransacties.

Binnen het team van VDB Advocaten heerst een frisse, informele sfeer waarbinnen collega’s elkaar weten te vinden voor gezelligheid, maar zeker ook om elkaar te helpen groeien. Naast inhoudelijke overleggen is er volop ruimte voor een persoonlijke noot. Iets wat ik tot op de dag van vandaag enorm waardeer!

 

Strategische Alliantie
In de afrondende fase van mijn studie koos ik heel bewust voor VDB Advocaten. Dit had mede te maken met de multidisciplinaire advisering van ondernemers dankzij de strategische alliantie met WVDB. Eén van de leukste aspecten van mijn werk is dat ik, samen met experts vanuit bijvoorbeeld de fiscale, financiële of notariële disciplines, ondernemers verder kan helpen.

 

Persoonlijke ontwikkeling
Naast mijn juridische werkzaamheden, krijg ik binnen VDB Advocaten ruime gelegenheid om mij op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Zo neem ik deel aan het W|VDB Human Development Programma, dat speciaal is ontwikkeld voor medewerkers die bewust hun ontwikkeling en loopbaan vorm willen geven. In het HD-programma - dat anderhalf jaar duurt - wordt mede met behulp van een ervaren persoonlijke coach en groepsmodules aandacht besteed aan vaardigheden op het gebied van (onder andere) communicatie, assertiviteit en leidinggeven.